HomeContactMijn accountAbout us
donkey-trailers-header-2

About us

mail-donkey-trailers-biker-klein

Het verhaal

In 2015 ontstond de nood aan een hele grote fietskar om met de kids naar het te strand gaan en alles te kunnen meenemen. Speelgoed voor de kids, kajak of surfboard, stoeltje, parasol… Als snel bleek de trailer ook handig voor andere doeleinden. De eerste trailer heb ik toen gemaakt met gerecycleerd materiaal. Daarna een trailer met aluminium profielen aan elkaar geschroefd. Daarna een gelast model. Zo heb ik mijn ontwerp telkens geüpgraded. Ik kreeg heel vaak positieve reacties en veel vragen van mensen. Daarom besloot ik om een webshop op te richten voor de verkoop van trailers. Ik besloot mijn kans te wagen en startte in mei 2017 met FietskarXL.be en BiketrailerXL.comHet doel is een lichte kwalitatief betaalbare trailer aanbieden. Daarom aluminium gelaste trailers en assen in roestvrijstaal. Onze slogan luidt dan ook Exceptional Bike Transport

logo-donkey-trailers-klein-mail

In oktober 2019 veranderde de naam van FietskarXL naar Donkey Trailers. De trailers gingen voornamelijk naar het buitenland daarom was een internationale naam nodig. Het was ook een mijlpaal omdat het systeem ondertussen op punt staat. De kinderziektes zijn eruit! Ook een standvastigheid gevonden in het vinden van leveranciers van goede en kwalitatieve onderdelen. Nu is er een multifunctioneel frame met tal van bevestigingsmogelijkheden. Zowel enkele as als dubbele as is mogelijk. De trekstang mogelijkheden zijn ook variabel met de verschillende kokers.

Daarnaast ook een hele weg afgelegd in het verzenden van grote zware pakketten. Het inpakken en verzenden van dergelijke pakketten is niet eenvoudig. 

img-20200117-145410

Ondertussen is anno 2021 de kaap van 300 verkochte trailers in heel Europa bereikt. Er rijdt in bijna elk Europees land een Donkey Trailer rond in de vorm van food trailer, flatbed trailers, kajaktrailer... Ook DIY-kits geraken goed verspreid.

De koppeling

We gebruiken een standaard koppeling zoals op de meeste fietskarren, maar wij hebben een aantal onderdelen in die koppelingen aangepast waardoor deze veel sterker zijn dan als je die gewoon koopt. We bieden ook een Weber- of Thule koppeling aan als mogelijkheid. Klanten die iets speciaals willen kunnen ook bij ons terecht. We ontwerpen dan een koppeling op maat.  

donkey-trailers-custom-bike-hitch1 donkey-trailers-custom-bike-hitch2

Het frame

Het frame is gemaakt van aluminium en is volledige gelast. Er komen aan het frame dus geen schroeven te pas die kunnen loskomen of uitscheuren. De constructie is zeer licht en sterk. De frames worden gemaakt in twee breedte, namelijk 60 en 80 cm. De frames van 60 cm breed zijn ideaal voor transport van euronorm-kratten, frames van 80 cm breed voor europallets. Een frame van 60 cm is met wielen 80 cm breed. Een frame van 80 cm breed is met wielen 100 cm breed. Uiteraard is het makkelijker met een frame van 60 breed door de stad te gaan omdat je makkelijker tussen obstakels kunt. De frames worden in 3 verschillende lengtes gemaakt: 120 cm, 180 cm en 240 cmIn de hoeken van het frame zijn gaten voorzien voor de montage van een plaat. Bij de extra's kun je platen zien die we aanbieden. Het frame is ook voorzien om van gaten om een extra as te plaatsen onder het frame. Zo kun je de trailer ombouwen tot een dubbele as. 

Waarom is het frame zoals het is? Vaak krijgen we de vraag waarom er geen plaat op is en waarom er geen zijwanden zijn. Een aanhangwagen voor een auto heeft een plaat dus moet dit ook zo zijn bij de fiets. Toch? Wij maakten volgende bedenking. Een rek voor op het dak van een auto heeft dan weer geen plaat, maar een buizen structuur omdat het licht moet zijn.  Bij de fiets is het heel belangrijk dat het ook licht is, want al het extra gewicht voel je met de fiets. Bovendien valt de lading niet door het frame, maar steunt op het frame. Kleinere spullen stop je in een bak zodat het niet door het frame valt. Spullen kun je makkelijk vast maken met elastisch koord door het frame, waardoor bevestigen een makkie is. Wil je toch een plaat? Dan kun je dit vinden bij de extra's. Als opstaande rand aan de zijkant kunnen we een omranding lassen, maar kunnen we ook een rechtopstaand profiel direct op het frame lassen. Ook dit vind je bij de extra's in de webshop. Nog niet helemaal duidelijk? Contacteer ons gerust.

alle-trailers-bewerkt-met-afmetingen-klein

De as en wielen

De as is van roestvrijstaal. Deze is zeer sterk en niet gevoelig voor roesten. De wielen zijn met 48-spaak gekruist erg sterk en hebben een dikke as die in de as onder de trailer draaien. 

donkey-trailers-bike-wheel

Lokaal product met herbruikbare materialen

We monteren elk product met de hand en werken samen met een netwerk van lokalen onderaannemers voor de fabricage van specifieke onderdelen zoals het lassen van de trailers. Daarom het label gelast en samengesteld in België. We gebruiken steeds gangbare profielen, onderdelen en tools om te trailer samen te stellen. De trailers worden ontworpen op basis van standaard componenten. Elk onderdeel kan daardoor makkelijk een tweede leven vinden tijdens demontage en makkelijk gerecycleerd worden. Ook de verpakkingsmaterialen voor het verzenden van trailers en onderdelen zijn gerecycleerde materialen.

De toekomst

In de nabije toekomst komt er een systeem met derde wiel, remsysteem en een elektrische versie die met zonnepaneel opgeladen wordt. Al deze mogelijkheden zullen telkens mogelijk zijn op het bestaande frame zodat een klant kan uitbreiden indien gewenst. Ook de mogelijkheden voor foodtrailers en kajaktrailers wil ik uitbreiden. Ondertussen blijf ik de trailers verbeteren en telkens opzoek gaan naar verbeteringen en nieuwigheden.


Heb je een vraag of is er iets niet duidelijk, aarzel dan niet ons te contacteren via het contactformulier. We helpen u graag verder! Hopelijk hoor we binnenkort van je!

Informatie pagina's:

Home Contact Mijn account About us

Alle prijzen zijn Exclusief 21% BTW - Algemene voorwaarden
Webshop gemaakt met EasyWebshop